17 octombrie 2012

Gandurile nasc sentimente.

      V-am spus in prima in postare ca o sa vorbim despre faptul ca "Gandurile nasc sentimente." Ei bine probabil va intrebati cum este posibil acest lucru caci inima n-are nimic de-a face cu ratiunea, dar va spun eu ca nu este chiar asa, am citit acum ceva timp intr-o carte niste lucruri care m-au facut sa-mi schimb viziunea asupra "feeling"- urilor si am scos pentru voi un paragraf:

"Mintea da nastere gandului.
 Gandul da nastere unui sentiment.
Acel sentiment devine vizibil prin limbajul trupului.
Tu citesti  limbajul trupului pentru a afla sentimentele unei persoane- si gata, ii citesti gandurile.
Limbajul trupului este o fereastra catre minte."
     Acum v-ati dat seama despre ce este vorba? Nu? 

Atunci sa vin cu un exemplu: Cand sunteti la inceputul unei relatii mintea voastra este ocupata de persoana respectiva, astfel ca ajungeti sa va "pierdeti capul" pentru acea persoana, dar, cu timpul, daca dupa cateva luni de relatie apar si alte probleme, cum ar fi munca, scoala, etc... mintea voastra este ocupata si de alte lucruri, asa ca usor, usor va pierdeti interesul pentru persoana respectiva pentru ca nu o mai vedeti ca pe o prioritate in viata voastra, va indepartati atat mental cat si fizic, si din pacate va despartiti.

Logic, nu?

     Totusi eu cred ca pentru a nu se ajunge la despartire este necesara comunicarea, de ce spun asta? Pai este usor, pastrand o legatura sanatoasa cu partenerul va rezolvati problemele si va puneti gandurile in ordine, insa depinde doar de voi ce considerati ca trebuie sa fie prioritar in viata. 

     Daca stiti ca nu sunteti pregatiti pentru o relatie si urmariti doar dezvoltarea voastra pe plan financiar, ar trebui sa va informati partenerul, astfel el va stii cum sa se poarte pentru ca daca nu, sfarsitul relatiei este inevitabil.

     Deci dupa cum spuneam, depinde doar de voi si de gandurile voastre daca va implicati intr-o relatie sau nu.
                                                                        Sa fiti "iubibili". 

5 comentarii:

  1. Iubirea nu are treaba cu ratiunea dar este intr-o stransa legatura cu gandirea ! Prin ganduri accentuam/diminuam dorul fata de acea persoana. Ne putem gandi la ea si astfel accentuam sau incercam sa ne gandim la altceva si astfel diminuam.
    Distanta poarte desparti doua trupuri dar nu doua suflete unite !

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu daca nu cumva zic poate o prostie din punct de vedere stiintific, insa dupa parerea mea memoriile pot naste sentimente mai degraba decat gandurile, desi memoriile nasc si ganduri totodata ! Oricum, ce voiam sa zic este ca am impresia ca sentimentele sunt niste manifestari oarecum diferite de ganduri, desi desigur ca uneori ca unele pot surveni in tandem, in acelasi timp, chiar impletite sau oricum strans legate unele de altele.

    RăspundețiȘtergere

Ai ceva de zis? Nu mai astepta! Acum ai ocazia!